Компания “Disney” отложи излизането на екран на няколко продължения на супергеройски филми от киновселената на “Marvel”, както и на “Индиана Джоунс 5”, съобщават световните агенции.

Според публикация в списание “Variety” премиерата на “Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта” е отложена от 25 март за 6 май 2022 г., а на “Тор: Любов и гръмотевици” – от 6 май за 8 юли. Продължението на “Черната пантера” – “Черната пантера: Уаканда завинаги”, ще излезе на екран на 11 ноември, вместо на 8 юли, както беше планирано по-рано.

Освен това от киностудиото съобщиха, че “The Marvels”, “Антмен и Осата: Квантомания” и петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс, в който зрителите отново ще видят Харисън Форд в образа на прочутия археолог, ще почакат още две години, преди да излязат на голям екран през 2023 г.

Според изданието преразглеждането на графика на компанията е свързано с производството на филмите. Заради припокриващите се сюжетни линии на продукциите от киновселената на “Marvel”, всяко забавяне води до ефект на доминото върху останалата част от франчайза.