Доц. д-р Ангел Кунчев е отличен от гилдията за “Лекар на Годината 2021”. Това съобщиха от Българския лекарски съюз в Деня на българския лекар – 19 октомври.

Главният държавен здравен инспектор, който точно днес празнува и своя рожден ден, ще получи най-високото отличие на лекарската гилдия в идните дни. През целия си професионален път доц. Кунчев работи неуморно за решаването на проблемите в здравната система, а от началото на епидемията от Ковид – 19 показва последователна работа, смело отстоявайки позициите си, категорични са от съсловната организация.

От там допълват, че заради епидемичната обстановка в страната, тази година няма да има официална церемония, както повелява традицията. Отличията в останалите категории – “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност”, “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники”, “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация”, “Ти си нашето бъдеще – младите медицински надежди”, ще бъдат връчени в централата на БЛС, в различни часове за отделните категории, за да няма струпване на хора.