6 премиери, много документален театър, много съвременна драматургия и най-вече много млади творци ви очакват от 16 до 24 октомври на фестивала, организиран от театър “Реплика. “NEDRAma – сбирщайн на всичко това, което ни вълнува в театъра. Сбирщайн на различни хора и идеи. Фестивал, който съществува с идеалната цел да си подаваме ръка едни на други.”, казват организаторите от театър “Реплика”, които отбелязват и своя 10-годишен юбилей тази година.

Тази година на нашия фестивал-лаборатория ще се случат безпрецедентните 6 премиери.

Ще има много документален театър, много съвременна драматургия и най-вече много млади творци, които намериха своето пространство. Сега издишай и вдишай… СВОБОДНО!” е поканата на организаторите.

Фокус на изданието през 2021 година е върху ателиетата, които се провеждат в рамките на фестивала, и лабораторните срещи между различни млади творци, които създават съвременно изкуство.

Ще видим резултатите от три ателиета:

· Ателието за документален театър, в което участват млади професионалисти и актьори, които направиха своите първи опити в жанра
· Ателие за драматургично писане с ментор Георги Тенев – ще се състои четене на новосъздадените текстове на четиримата участници в ателието
· Ателието за драматургично писане на Николай Коляда – ще видим за първи път на сцена текстовете, създадени в рамките на ателието на Николай Коляда, което се проведе в 5-тото издание на фестивал – лаборатория NEDRAma. Сценичните версии са поверени на младите режисьори Надя Пенчева и Детелина Станева.

В тазгодишното издание на NEDRAma ще вземат участие различни български и чуждестранни артисти и организации от независимата сцена като Vox Populi, АТОМ Театър, румънският артист Пека Щефан, режисьорът Елица Йовчева.

На 24 октомври по случай своя десетгодишен юбилей, театър “Реплика” ще отбележи рождения си ден с премиера на “7 Реплики” с режисьор Гаро Ашикян.