Сега четете
Уикенда студен и дъждовен

Уикенда студен и дъждовен

Код жълто и код оранжево за значителни количества остава в сила днес в почти цялата страна.

Оправдават се предупрежденията за проливни валежи. За последните 36 часа в София са измерени 33 литра на кв. метър, в Чирпан – 44. На Черни връх снежната покривка вече е 24 см, на Ботев – 10.

Ще бъде и много ветровито, особено в Източна България. Максималните температури ще бъдат в широки граници, в интервала от 5° до 18°.

През нощта ще продължи да вали. По-значителни количества се очакват в Централна България. Минималните температури ще са между 6° и 11°. В събота валежите ще продължат и през втората половина на деня, на много места в източните райони със значителни количества. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще е слаб до умерен, а максималните температури – между 10° и 15°, по Черноморието – от 16° до 18°.

Значителна ще бъде облачността и в планините, на много места ще има превалявания, а границата между дъжд и сняг ще се покачи на 1800 м. По курортите ще духа умерен вятър, предимно от север. Максималните температури ще са от 2° до 11°.

Валежи ще има и в Европейска Русия, Беларус и Украйна, а в Норвегия и утре ще вали сняг. Повече слънчеви часове ще има във Франция и Югозападна Германия.

Вижте и

На Балканския полуостров ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, на места значителни и придружени от гръмотевици, а по високите планински части ще вали сняг. Температурите ще останат по-ниски от средните за месеца, особено в западните райони от полуострова.

Хладно за сезона и облачно ще се задържи у нас и в неделя. Ще има превалявания, но слаби и на малко места. В понеделник ще започне повишение на максималните температури, което ще продължи и през следващите дни, когато и облачността постепенно ще се разкъсва и ще и ще има и слънчеви часове.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре