Сега четете
Дарио Диониси споделя преживяванията си в блог

Дарио Диониси споделя преживяванията си в блог

В блога си Exproring beyong sofia пътешественикът Дарио Диониси описва пътуванията си по света и у нас. Последните места, които е посетил, са Бековите скали и Червената скала край родопското село Равногор, а също и района на Девин.

Реших да си припомня красотата на есента, посетих Родопите и района на Девин. Аз съм много голям фен на природните панорами и реших да посетя тези места отново“, каза Дарио за БНР.

Той е роден в Италия, учил е във Флоренция. Посетил е цяла Централна и Северна Италия. За Флоренция казва, че е доста аристократичен град, люлката на Ренесанса.

„Галерия Уфици е световно известен музей, бивш административен офис на семейство Медичи. Те са боледували от това да са грандомани във всичко и това си личи в града. Тяхната колекция от изкуство до ден днешен доказва какво семейство са били и какво са притежавали“, допълни Дарио в предаването „Нощен хоризонт“.

Докато е живял в Португалия, е посетил 15 града.

Вижте и

„Понеже обичам южните страни и горещото време, реших да се ориентирам към Португалия и така стана, че съдбата бе на моя страна. Приеха ме в Лисабон и отидох да живея в Лисабон. И това беше може би най-прекрасното решение, защото колкото и да съм обикалял из цяла Европа, това беше мястото, в което аз почувствах любовта в най-чистата форма като любов към живота и всичко, което ме заобикаля“.

Авейро, Португалия; снимка: beyondsofia.com

Авейро, Португалия; снимка: beyondsofia.com
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре