Сега четете
Осветиха първия в България храм на свети Ефрем Нови – Светкавицата

Осветиха първия в България храм на свети Ефрем Нови – Светкавицата

С благословението на Великотърновския митрополит Григорий бе осветен и благословен първият в България храм в чест на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови.  Параклисът се намира в свищовското село Хаджи Димитрово. Освещаването бе извършено от отец Руслан Личев, който е архиерейски наместник на Свищовска духовна околия и отец Михаил Миронов от Свищов.

Отец Руслан преподаде поздравите и благословията на владиката за съграждането на този първи дом на свети Ефрем Нови в България. Свещеникът призова всеки, който страда или е обременен, или пък има някакъв проблем да се обръща молитвено към свети Ефрем Нови Чудотворец, за който е известно, че бързо чува молитвите на вярващите.

На събитието бе поканен и авторът на детската книга, тази за възрастни и филма, посветени на свети Ефрем Нови, Ангел Бончев. В този тържествен момент на всички дошли, бяха подарени книгите за свети Ефрем Нови – „Светецът Светкавица“ и „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“.  

Параклисът „Свети Ефрем Нови“ е построен по идея и реализация на благочестиво християнско семейство. Те се занимават с производството на земеделски добавки и торове, като храмът се намира в двора на тяхната производствена база в селото. 

Вижте и

Впечатление прави, че в параклиса присъстват множество икони, изобразяващи сцени от житието и някои от чудесата на свети Ефрем Нови, които пък от своя страна, доближават до светеца, дори и хора, за които той е напълно непознат.

По публикацията работи Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре