Сега четете
Математическата гимназия в Пловдив има нов STEM център

Математическата гимназия в Пловдив има нов STEM център

Учениците в Математическа гимназия в Пловдив “Академик Кирил Попов” вече се обучават в новия STEM център. STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) е обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката, съобщиха от пресцентъра на общината.Центърът се намира в учебния корпус на гимназията и е създаден със средства по Национална програма “Изграждане на училищна STEM среда” от Министерство на образованието и науката.

„Математическата гимназия прави една стъпка напред, защото има три специализирани лаборатории, което се случва рядкo. Те са много важни, защото дават съвсем различно отношение към предмета“, коментира зам.-кметът Стоянов.
Той допълни, че изграждането на STEM центрове се е утвърдило като една от важните програми в страната и чрез тях екипите в училищата успяват да разнообразят учебната среда.

„Идеята на този проект е от една страна да създадем споделено пространство, в което учениците могат да работят ползотворно, а от друга – да разнообразим средата, в която работят, както и самото учебно съдържание“, коментира директорката на Математическата гимназия. Тя допълни, че този проект е свързан с още няколко такива, сред които е изграждането на STEM платформа по европейски проект „Еразъм“.Цялостното изграждане на центъра е на стойност 340 000 лв. като 300 000 лв. са отпуснати от МОН. По проекта е извършено цялостно преустройство на кабинетите и оборудване на зоните с устройства – лаптопи, 3D принтер, плотер и мастиленоструен принтер за широкоформатен печат.

Вижте и

Трима ученици получиха награди за проектиране на логата на STEM платформата по проект „Еразъм“, официалното лого на STEM центъра и логото за обозначителните табелки на стаите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре