Сега четете
10 от най-умните животни

10 от най-умните животни

Не за нищо кучето се нарича приятел на човека. То може да се научи да брои, разбира няколкостотин думи и жестове и да прави основни упражнения по математика. С подходящо обучение, разбира се. Експертите смятат, че пуделът има най-завидната интелигентност сред кучетата.

 

Домашните котки имат собствен език. Имат добре развита памет. Дори по-добре от кучетата. Те са добри в разпознаването на интонацията на човешкия глас. С помощта на израженията на лицето и погледа те лесно могат да изразят чувствата и желанията си, което не е толкова често срещано в животинското царство.

Всеки делфин има име, на което отговаря сред роднините си. Делфините имат и една уникална характеристика – те никога не спят. В обичайния смисъл за нас. Дясното и лявото им полукълбно са последователно будни и заспали.

Гарвановете са самоосъзнаващи се и перфектно разпознават отражението си в огледалото. Те знаят как да правят и използват инструменти. Например, гарваните използват пръчки, за да съборят ябълки от дърво. Те също така могат перфектно да разграничат обема, теглото и материала, от който е направен обектът. Ето защо тези птици никога няма да поставят парче дърво в контейнер, за да повишат нивото на водата в него. Но камъкът е лесен!

Катериците са много хитри същества. Ако видят потенциален крадец на хоризонта, тогава лесно могат да се преструват, че погребват „сладкиши“ на едно място, а след това хладно ги крият на друго.

 

Шимпанзетата са най-близките човешки роднини в животинското царство. Поради структурата на вокалния апарат, те нямат способността да говорят. Те обаче лесно комуникират помежду си на жестомимичен език. Учените вярват, че тези животни имат чувство за хумор. Знаят как да се усмихват. И това не е просто механична работа на мускулите, а истински емоционален отговор на външен стимул.

Тези папагали са известни със своята приказливост. Но това не е единственото им предимство. Те са способни на съпричастност и лесно показват сами емоции. Благодарение на естествената си интелигентност Жак се учи бързо. По отношение на интелектуалното и емоционалното развитие тези папагали могат да бъдат сравнени с 4-годишно дете.

Вижте и

Sly октоподи са надарени с впечатляващ размер на мозъка. По отношение на телесното ви тегло, разбира се. Те имат феноменален спомен, лесно могат да разграничат лицата на хората и безсрамно да проявят съчувствие към онези, които ги хранят.

Плъхът е единственото същество в животинското царство, което може да се смее. Плъховете също имат мечти. За да не бъдат в лапите на хищник, те комуникират помежду си в ултразвуковата гама. Според учените имат богат речник.

Слоновете имат отлична дългосрочна памет, поради което са ужасно отмъстителни. Те са добре сверени на терена. Знайте как да използвате инструменти. Те използват дебели клони като „миялни машини“. Слоновете знаят как да съчувстват на събратята си племена. И много се разстройват, когато се чувстват зле или умират.

10 smartest animals | (finguide.info)

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре