По случай 30 години от издаването на един от най-успешните и харесвани от публиката албуми на “Roxette” – “Joyride”, третия по ред на дуета, от екипа им изненадват почитателите с неиздавани записи.

В албума има три сингъла номер 1 в Щатите – “The Look”, “Listen To Your Heart” и “It Must Have Been Love”. Заедно с други хитове като “Dressed For Success” и “Dangerous”, песните бързо превърнаха Мари и Пер в световни звезди.

Мари Фредриксон напусна този свят през 2019 г., на 61 години, след като дълги години се бореше с мозъчен тумор, а Пер Гесле продължава да твори сам.

30-годишнината “Joyride” ще бъде отпразнувана с издаването на 4 албума на плочи и боксет от 3 CD -та. Дванадесет от песните не са издавани преди, сред тях и първия запис на “Hotblooded”, който първоначално трябваше да бъде началния трак на албума, докато”Joyride” не го победи, давайки името на албума и предстоящото световно турне “Join the Joyride”.

Боксетът “Joyride” също предлага шанс да чуете две неиздавани демо версии на песни, първоначално излизали от предишната група на Пер, “Gyllene Tider”, която през 1984 опита да разбие международния пазар с албума “Heartland Café”.