Световният бестселър “Всичко за мускулите” на Крис Джарми за първи път се издава в България. Книгата е издавана четири пъти в света, но за пръв път е на българския пазар, като провокира рекорден интерес сред фитнес маниаци и медицински специалисти- физиотерапевти и рехабилитатори. Хитовото издание във формат А 4, представлява подробен и практичен справочник за основните мускулни групи с над 500 илюстрации.

Подходящ е както за активни спортисти, така и за всеки, който се интересува от функционирането на човешкото тяло и поддържането на добра форма, и тонус. Луксозното издание излиза на книжния пазар благодарение на издателство „Атеа“.

„Всичко за мускулите“ е изчерпателен справочник за основните мускулни групи, илюстриран с повече от 500 рисунки. Представя пълен профил на всеки мускул, ясно показвайки неговата начална точка, залавяне, инервация и действие, както и движенията, при които се използва. Включени са упражнения за разтягате, гъвкавост и укрепване на мускулите”, споделят издателите. Книгата е подходяща за бързи справки и помага на читателите да откриват и идентифицират търсените мускули, с акцент върху онези, които се използват интензивно и са обект на травми при различни спортове и дейности.

Всяка отделна глава за мускулите съдържа преглед на основната анатомия в конкретната област на тялото, за да се покажат костните ориентири, напречните разрези на мускулните слоеве и точките на залавяне. Прави се и бърз преглед на нервните пътища. Книгата е предназначена за студенти и начинаещи практици в области, свързани с анатомията, физиотерапията, хиропрактиката, рехабилитацията, масажа, работата с тялото.

Главата за мускулите на тазовото дъно е от голямо значение за изучаващите и практикуващите йога и пилатес. Търсена е и от студенти, специалност “Изобразително изкуство”, които изучават анатомия на човешкото тяло. „Всичко за мускулите“ се препоръчва за спортисти, както и за всеки, който се интересува от функционирането на човешкото тяло.

Авторът Крис Джарми е дипломиран физиотерапевт, преподавал механика на тялото, терапия чрез работа с тялото и анатомия в цяла Европа. Книгата съдържа стенна диаграма (б.а.плакат) на мускулите на цялото тяло с размери 47,6 x 67,6 см.

Автор: Мирослав Дечев