Сега четете
Пародия Фелдшер бие инжекция за кръвно налягане на 3 годишно дете и го изпраща в болница

Пародия Фелдшер бие инжекция за кръвно налягане на 3 годишно дете и го изпраща в болница

3-годишно дете е в тежко състояние, след като фелдшер от Спешна помощ му сложил лекарство за сваляне на кръвното, вместо противоалергичен препарат. Това твърдят близки на момченцето. Детето е настанено в болница, но опасност за живота му няма.

3-годишният син на Стилиян и Сара от село Румянцево има алергия от определен вид мъхести плодове. Във вторник вечерта детето пие плодов сок и получава обриви по цялото тяло. Притеснени, родителите му звънят в Спешна помощ. Пристигналата на място фелдшерка преценява, че трябва да даде на детето противоалергично лекарство. Поставя му инжекция и си тръгва.

„След по-малко от две минути детето се унасе, беше сънливо. След пет минути заспа. Не реагираше на бутане и викане. Дъщеря ми сметна, че вероятно медицие са объркали нещо. Оставиха игла и две ампули. Погледнахме ги и установихме, че са от хлофазолин. Аз съм с високо кръвно и знам за какво се използва това лекарство. Изплашихме се и отидохме в Спешното”, разказва бабата на детето Ани Илиева.

Разбирайки какво е направила, фелдшерката коментирала случилото се пред роднините с думите: „Мале, убих на хората детето”. От Спешния център в Луковит детето е транспортирано в плевенската болница. Там му поставят системи и го стабилизират.

Вижте и

Сложиха му две системи. Отпаднал е, иска да спи, а аз се опитвам да го държа буден. Изкарвам го навън, само и само да не заспива”, споделя майката Сара.

„Казаха ни, че детето трябва да остане там 70 часа. Защото след 70 часа можело да получи отново пристъпи на сънливост и да изпадне в кома”, добавя бабата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре