Трагедия в Стара Загора. 11-годишно дете, лекувано от COVID-19, почина в болница. Близките потърсили  медийте с настояване да получат информация за това какво се е случило. Те имат съмнения за грешки в лечението. Детето е било изписано от болницата, но състоянието му се влошило и след намесата на личния лекар, е било прието отново в лечебното заведение, споделя майката. Според нея смъртта се дължи на закъсняла медицинска помощ.

През август детето, което е трябвало да навърши 12 години след няколко дни, се разболяло от коронавирус. Стивън се е лекувал в COVID отделение и е изписан. След дълго ходене по лекари става ясно, че трябва отново да бъде приет за лечение.

„За мен причината е неправилно лечение. На 20 септември той беше със затруднено дишане. Личната лекарка ни посъветва веднага да се върнем в детското отделение, защото това дишане не е нормално. Той си беше вкъщи само два дни. В сряда ни казаха, че трябва да бъде транспортиран в „Пирогов”, но така и не намериха линейка”, разказва майката на Стивън.

Детето е лекувано от 22 август до 29 септември. Правени са му четири скенера. А медици уверяват семейството, че всичко с детето е наред.

В края на август дойдоха с оплакване като вирусна инфекция. Назначих съответната терапия и ги изпратих вкъщи. След няколко дни получих обаждане, че детето се влошава и насочих спешна хоспитализация. Те лежаха около 18 дни в Инфекциозно отделение, откъдето ги изписаха. Родителите непрекъснато контактуваха с мен след това. Детето се влоши след изписването. Не знам как изобщо е взето решението за изписването му в това тежко състояние”, заяви личният лекар Даниела Кънева.

Ръководителят на клиниката по детски болести проф. Петрана Чакърова подчерта, че моментално е отреагирано по всички канони на медицината, без да се щадят медикаменти.