Сега четете
Вицепрезидентът Илияна Йотова: Не разсъждавам въобще за втори тур на президентските избори

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Не разсъждавам въобще за втори тур на президентските избори

Не разсъждавам въобще за втори тур на президентските избори. Това каза вицепрезидентът на Република България и кандидат за нов мандат Илияна Йотова в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

„Мога да отговарям за нашата кампания с президента Радев, от кога почна, кога се заявихме. Какви са хората в нашия Инициативен комитет, защо същите хора, които застанаха в Инициативния ни комитет през 2016 г., сега още по-убедено дойдоха и казаха, че искат отново да ни подкрепят. Това е нещо много по-силно. Не само са поварвяли, но пет години по-късно те са още по-убедени, че трябва да ни подкрепят“, заяви още Илияна Йотова.

Тя отговори и на обвиненията, че в издигналия кандидатурата й комитет има хора с принадлежност към службите. „За мен е чест като единственият български космонавт, излетял в космоса, да бъде в нашия Инициативен комитет. Няма да си позволя лукса да коментирам, когото и да било. Ние уважаваме всички хора, които са ни подкрепили и които ни подкрепят“, посочи още Илияна Йотова.

Вицепрезидентът коментира, че е некоректно да се разделят българите на граждани и партии. „Партиите от какво са съставени? Те също са съставени от граждани. Всички ние имаме равни права според Конституцията. От друга страна не приемам това, че си се разбрал с определено политическо ръководство или ръководства, да бъде гласът на българските гражданите. Напротив, когато обявихме своята кандидатура през февруари тази година, искахме да избегнем да бъдем инструмент в ръцете на партиите. Те да се договарят през нас, за наша сметка, заради нас, дори с най-добри намерения. Ние търсим подкрепата на мнозинството български граждани. Тези, които бяхме миналата година по това време на площадите на протеста на България“, подчерта още Илияна Йотова.

Вижте и

По думите й победа на изборите ще бъде победа за онова огромно мнозинство, което само преди една година е казало „Стига. Не може повече“.

„Не държим на обединението на тези българи, на които им омръзна толкова години да се провежда политика под знака „Аз на теб- ти на мен“, на които им омръзна да има хора, които имат бъдеще и такива, които са обречени да нямат бъдеще“, каза още Йотова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре