Сега четете
В момента не може да се говори за локдаун

В момента не може да се говори за локдаун

В момента за локдаун не може да се говори, имаме едно задържане на заболеваемостта от 2, 3 септември, обяви епидемиологът и съветник на здравния министър проф. Мира Кожухарова пред БНТ. Според нея в България никога не е била прилагана тази мярка в истинския й смисъл за разлика от други страни – забрана да се напуска дома и да се излиза.

„Към момента за локдаун изобщо не става дума. Разбира се, някои мерки могат да бъдат по-императивно поставени и по-строги, но това е разумно да се направи на ниво област. Там, където има проблем с капацитета на болниците“, категорична бе тя.

По думите й четвъртата вълна върви навсякъде по света, а у нас не е толкова стръмна, което се отразява и върху броя на хората, които се лекуват в болница. Ситуацията се следи много внимателно, за да не бъде достигнат прагът за прием на пациенти.

„Друг е въпросът, че много от хората не биха имали нужда от здравно обслужване, ако се бяха ваксинирали“, подчерта епидемиологът.

Проф. Кожухарова защити въведените мерки, като подчерта плавното нарастване на заболелите.

Вижте и

Епидемиологът посъветва хората да избягват контакти, които не са абсолютно наложителни, и поясни, че този съвет се отнася за хората в по-висок риск – неваксинираните.

Притеснително е дали ще се наложи децата да бъдат обучавани онлайн, концепцията засега е, че ученици, студенти трябва да се обучават нормално, защото пропуските в образованието, които са постигнати миналата година и евентуално сега, са с много далечни последици, обясни проф. Мира Кожухарова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре