Доброволци се организират в интернет, за да почистят уличните реклами и постери, с които са облепени пътни знаци и осветителни стълбове в София.

Не само правим едно подсещане към Столична община и контролните органи да обърнат внимание и да забелязват тази грозота, но да се налага по-чест контрол и да се прави редовно почистване, каза Владимир Христовски, организатор на инициативата.

А технологията е ясна – иска се желание и мотивация да допринесеш с нещо малко, но значимо. Нужни са два инструмента – шпатула и шише с вода, както и свободно време. Доброволците за съжаление са малко, но това не намалява стимула им. „Имаше екип на ул. „Пиротска”, бул. „Ал.Стамболийски”, в „Люлин”. Общият брой – около 20 души”, обясни Христовски.попитаха институциите как се борят с незаконните реклами и постери. Иво Пенев от Столичен инспекторат отговори, че по основни улици и булеварди констатираме нарушения, свързани с разлепване на такива обяви. От началото на тази година до сега имаме почти 20 000 кв. метра почистени обществени площи. А глобите могат да започват от 50 лв. и да стигнат до 2000 лв.