Сега четете
Трагедия Бременна жена почина от COVID 19

Трагедия Бременна жена почина от COVID 19

29-годишна жена, бременна в осмия месец, е изгубила битката за живот, след като е била приета в пловдивската Университетска болница „Свети Георги“ с Covid-19. Това съобщи директорът на здравната инспекция в града под тепетата д-р Сийка Димчева.

Бъдещата майка е хоспитализирана на 15 септември, а ден по-късно е излязъл положителният резултат от теста за коронавирусна инфекция. В продължение на 14 дни лекарите в инфекциозното отделение на пловдивската болница са се борили за живота на младата жена, но въпреки усилията им на 29 септември тя е издъхнала.

Жената не е имала придружаващи заболявания. Съпругът й е под карантина, но състоянието му се проследява от Регионалната здравна инспеция в Пазарджик.

158 са новодиагностицираните случаи на COVID-19 в Пловдивска област за последното денонощие, сочи още справката на РЗИ – Пловдив. От тях в болница се лекуват 10 пациенти, останалите са на домашно лечение. 14-дневната заболеваемост е 306.4 на 100 000 души население. Сред новите случаи са четири медицински сестри и един помощник-фармацевт.

Вижте и

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 516, като 445 от тях са на терапевтично лечение, 71 – на интензивно, от тях 56 са интубирани.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре