Сега четете
Мустафа Карадайъ, ДПС: Зад благовидното противодействие срещу купения вот цели партийни структури бяха подложени на следене и унижение

Мустафа Карадайъ, ДПС: Зад благовидното противодействие срещу купения вот цели партийни структури бяха подложени на следене и унижение

Зад благовидното противодействие срещу купения вот цели партийни структури и цял партиен апарат беше подложен на следене, на унижение, на обиски на домовете, колите, включително на улиците.

Партийни офиси бяха заставени да проверяват влизащи и излизащи от тях, след партийни заседания на предизборна кампания бяха привиквани кметове на кметства, местен партиен актив и участници в тези предизборни срещи и бяха разпитвани какво е говорил кандидатът и т.н. Това заяви в предаването „Панорама“ по БНТ председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.

 

Той показа папка от различни места с различни имена, различни сигнали за конкретни действия за полицейщина, като отказа да спомене имена. Тези събития по думите му са се случили по време на предизборната кампания и от ДПС са ги говорили и по време на предизборната кампания. Въпросът според него е доколко има чуваемост, когато се нарушават законите и Конституцията на страната.

 

Председателят на ДПС обясни, че в 46-ото Народно събрание от ДПС чрез механизма на парламентарния контрол са имали питане към Бойко Рашков да им предостави документи за всеки конкретен случай.

 

„Той ни написа едно писмо, че такива случаи са били 10 200, а напротив, правилникът на НС и Конституцията задължава изпълнителната власт, министрите, Министерския съвет и цялата власт да предоставят всички документи в Народното събрание, когато ги иска народен представител, дори да са държавна или служебна тайна. Той не отговори, той изпрати писмо, не предостави документи“, каза Мустафа Карадайъ.

 

На тяхно възражение от трибуната на Народното събрание, че Рашков не отговаря на парламентарни въпроси, председателят на НС повторно му е изпратил възражението и стенограмата от заседанието, като повторното изпращане е с дата от 9 август, а питането по думите на Карадайъ е от 30 юли. До ден-днешен според него отговор няма.

 

„Независимо г-н Рашков дали ще го има, или няма да го има, независимо Карадайъ дали ще го има, или няма, България ще има и 47-о 48-о и 49-о Народно събрание, ДПС ще го има в тези народни събрания и в рамките на Конституцията и законите на страната всеки един случай ще бъде проверен и всеки ще си носи отговорност“, закани се Карадайъ.

 

Защо в Брюксел нас ни приемат, нас ни разбират, нас ни ценят, а тук не? – попита реторично той. И допълни, че президентът на АЛДЕ е от ДПС и той се казва Илхан Кючюк, председателят на младите европейски либерали е от ДПС и се казва Антоанета Асенова, зам.-председателят на групата „Обнови Европа“ е от групата на ДПС и се казва Искра Михайлова.

Вижте и

 

На въпрос ще подкрепи ли ДПС кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, Карадайъ каза:

 

„Централният ни съвет прие критерии и процедури за номинации. Тези срокове текат в момента. До 3 октомври трябва да приключат разширените заседания на областни съвети. На 4 октомври очакваме да получим документите и след 5 октомври ще вземем нашите решения“.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре