Сега четете
Вкарват ученик в спешното

Вкарват ученик в спешното

Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив е бил пребит от по-голям ученик. Инцидентът е станал вчера близо до двора на училището. Пострадалото момче е с тежки наранявания и е прието в Университетската болница „Свети Георги“.

 

Инцидентът се случва в обедните часове, по време на междучасие, когато децата обичайно излизат извън двора на училището. Пострадалият ученик е откаран със Спешна помощ, в интензивно отделение е, в тежко състояние. Повален е с един удар с юмрук, в областта на лицето, момчето е загубило съзнание.

„Големите са искали да му продадат учебници, обаче те са 10-и клас, той е 8-ми. Той си купи преди това учебници за 9-и клас и не му трябват повече учебници. Тогава един от тях е казал, че говори с обратен глас, да не се изразявам цинично, той му казал, че гласът си е негов и както си иска така ще говори. Той да си гледа работата, да не се занимава с него. И тогава един го потупал и му казал – виж тоя иска да ти каже нещо и в момента, в който той се обръща, го удря с юмрук колкото сила има в лицето. Пада на земята, удря си главата. Учителите са извикали Бърза помощ и са се обадили на полицията“, заяви Красимир Наков, баща на пострадалото дете.

„Извършителят е ученик от по-горните класове, подаден е сигнал към 4-то РПУ, най-тежката санкция е преместване в друго училище или, ако ученикът е навършил 16 години, преместване със самостоятелна форма на обучение“, допълни Гергана Георгиева, директор на Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив.

Вижте и

Бащата на пострадалото дете заяви, че най-вероятно ще отпише сина си от това училище.

Агенцията за закрила на детето се самосезира, образувано е и досъдебно производство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре