На 26 септември почина певецът Ангел. На 14 септември мъжът е приет с тежка двойна бронхопневмония в COVID отделението на болница „Княгиня Клементина”. За жалост състоянието му се влошава и дни по-късно е транспортиран в ИСУЛ. Близките на певеца имат съмнения относно проведеното лечение в лечебните заведения.

Той се разболя около 10 септември. Състоянието му беше добро – имаше кашлица и повишена температура, но беше адекватен. За мое и негово успокоение го накарах да си направи снимка – оказа се, че има двустранна бронхопневмония. Личната лекарка му насрочи домашно лечение с антибиотици. Лекува се около три дни като кашлицата леко намаля, но температурата му остана същата”, разказва  годеницата на Ангел Христина Пейковапред медиите.

Личната лекарка съветва мъжа да си закупи апарат, който мери сатурацията. Устройството показва между 79 и 90.

„Тя го изплаши, буквално, като му каза, че трябва да влезе в болница. Той се държа още един ден, нямаше задух, нямаше оплаквания. Вечерта на 13 септември започна да има лек задух, да се задъхва, докато ходи, но не е било нещо фатално. Като всеки нормален човек той реши да потърси лекарска помощ. На 14-и отива в две болници, за да бъде приет, но и от двете места му отказват. Казали са му, че няма положителен PCR тест”, разказва още жената.

 

Мъжът звъни и на тел. 112. На място пристига линейка, която също отказва да го откара в болница. Чрез познати семейството успява да открие място в Пета градска болница.

„Когато постъпва, веднага му пускат кислород. Правят му и PCR тест, който е положителен, но нито той, нито аз сме виждали този тест. Едва ли не са му казали, че ако се е забавил с още един ден, е щяло да бъде фатално. През цялото време той е на кислород. Ангел започна да ми се оплаква, че му става все по-трудно да диша с маската, но лекарите му казали да не я маха”, заяви Христина.

На 23 септември певецът се влошава. Тогава го местят в ИСУЛ. Отново е поставен на кислород, антибиотици и кортикостероиди.

Още на 23 вечерта той започна да се чувства много зле. Казваше, че този кислород му пречи, че без маската се чувства по-добре, но не му дават да я свали. Сподели, че гърлото му е сухо, все едно го режат с нож, но никой не му налива вода в машината за кислорода. За мен те са го убили насила”, смята годеницата на певеца.