Сега четете
Велислав Минеков гони ГЕРБ от НДК – превзели „със сила“ няколко етажа

Велислав Минеков гони ГЕРБ от НДК – превзели „със сила“ няколко етажа

Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и да си намерят друг имот. Това заяви пред bTV служебният министър на културата в кабинета „Янев 2“ – Велислав Минеков.

По думите му преди години партията на Бойко Борисов е „превзела със сила“ няколко етажа от сградата.

„НДК е към министерството. Тогавашният областен управител Данаил Кирилов обявява етажите за отпаднала полза и ги дарява на партията си. Оттогава няма лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК. Защото и НДК трябва да се спасява и ще разчитам на новия борд за това. Искам си наема“, казва Минеков.

Според него съдебната реформа е ключова, защото всеки ден открива корупция в Министерството на културата. По думите му за откритите нарушения е сигнализирана прокуратурата.

„Много е важно да преборим корупцията. За съжаление, парламентарните въпроси, които получавах често пъти бяха неясни, комични – за биографии на мой сътрудник, за броя коли, които министерството има, за броя самолетни полети. В този малък срок трябваше да се захванат с т.н. съдебна реформа.“

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата: „Там 1,8 млн. лв. ги няма. Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице“.

Вижте и

Според него това са пари, които са получени от руски бизнесмен, който е включен в санкционен списък на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре