Сега четете
Как последният концерт в Античния театър разбуни публиката на Лили Иванова

Как последният концерт в Античния театър разбуни публиката на Лили Иванова

Думите на Георги Тошев “Всяко начало има…” бяха погрешно разчетени като критика към певицата

Всяко нещо има начало и край. Важи ли тази пословица обаче за кариерата на примата на българската естрада Лили Иванова? Поводът стотици хора да си зададат този въпрос бе публикация на журналиста Георги Тошев във фейсбук. След концерт от турнето на певицата журналистът и тв водещ написа на стената си в социалните мрежи: “Всичко има начало… и… ! Кога… и как…”.

Лили Иванова пя на сцената на препълнения Античен театър в Пловдив. Публиката бе заела всички седящи места, както и стълбите, а пътеките бяха изпълнени от правостоящи. Желаещи да чуят новите, както и добре познатите песни на Лили Иванова имаше и извън огражденията на амфитеатъра.

Отменяният вече два пъти концерт обаче стана причина не само за хубави емоции, но и за разочарование. Феновете на певицата показаха недоволството си от изявата ѝ именно под публикацията на Георги Тошев. Според тях изпълнителката е отказала да излезе на бис, което се приема като неуважение към публиката. Без да остане скрит, технически проблем е развалил качеството на концерта и стойността на изпълненията.

Вълна от реакции и коментари заля за кратко време социалните мрежи. Изречението “Всичко има начало и… !” на Тошев се прие като намек, че е време естрадната прима да прекрати музикалните си изяви. Това не се хареса на голяма част от феновете ѝ, които остро се противопоставиха на журналиста. Други пък го подкрепиха, тъй като също са останали разочаровани.

 

Георги Тошев отказва коментари, но специално и единствено за “24 часа” сподели:

 

“Изпитвам респект

 

и уважение към

 

Лили Иванова и

 

творческото ѝ

 

дълголетие. На

 

личната си стена

 

съм споделил мои

 

философски

 

разсъждения за

 

смисъла на човешкия

 

живот, за началото,

 

за края… ”

 

Журналистът е изненадан от погрешната интерпретация на думите си. “Прочетох коментари, които обиждат не само Лили Иванова, но и мен. Социалните медии извадиха думите ми от контекста. Отприщиха се страсти, злоба, разчистване на лични сметки с лешоядска стръв”, заяви той. “Не съм споменал името на Лили Иванова, нито съм прикачил нейна снимка или клип, а мрежата гъмжеше от такива”, добави Тошев.

Той е на мнение, че концертът в Пловдив е бил проблемен, но това са рисковете на живото изпълнение. Сравнява създалата се ситуация с концерт на Елтън Джон. “Бил съм на концерт на Елтън Джон, когато му се развали пианото. Не успяха да го заменят, концертът беше прекъснат, той се извини, билетите бяха върнати”, разказа Тошев. Според него Лили Иванова е еталон за прецизност и професионализъм, затова нейната публика очаква спектакъл.

Журналистът Антон Стефанов подкрепя колегата си. Георги Тошев е прав! Точка! Феновете са заслепени от хората, които харесват, и нямат реален поглед. Феновете идеализират, но идолите им далеч не са идеални!

 

Жалко е, когато един човек става гротеска на самия себе си. Именно от това Жоро иска да спаси Нея!

 

И сега един прост пример. Представете си, че ядете сладкиш и му се възхищавате. Накрая на сладкиша обаче хапвате нещо горчиво и се разочаровате. Така че сладкишът е хубав, докато е сладък. След това става отвратителен!

Така е и с хората. Добре е да те запомнят като Икона! А не като пародия на икона!

Парите са важни!

Но много по-важно

е достойнството!,

написа той в социалните мрежи.

В коренно противоположна посока е коментар на читател под публикацията на Тошев.

Георги Тошев, не Ви ли е срам?? Питам от любопитство не Ви ли е срам? Не наистина – не Ви ли е срам??? Когато Едит Пиаф пада насред сцената на концерти, които лекаряъ ѝ забранява да прави, никой от псевдодраскачите като Вас не си позволява да обяви нейният край, а я поздравяват за куража! Лили Иванова няма друг смисъл в живота освен своето творчество и е направила милиони спектакуларни концерти по света и у нас, за да може да си позволи да е маниакално педантична и обсебена от качеството на концертите си! Мария Калас я гонят от “Мет”, защото е също толкова екстремно гениално педантична към декорите, костюмите, сцената и звука!

 

Бях на първия ред на концерта тази вечер и не мисля, че някой може да си позволи да съди Лили Иванова за един недостатъчно добър концерт! Дори и минута да пя, тя го направи с чувство, гений и талант!

 

Вие сте абсолютно

 

нисш коментатор с

 

подло-злобарски

 

пост,

 

който обявява края на една легена, а ще сте първият сигурно, който ще драска книжки и сълзливо горделиви постове, когато вече я няма! Липсват Ви човечност и дълбочина!

В отговор на това журналистът отвръща: “Може ли на моята стена да пиша за неща, които ме вълнуват? Не съдя, споделям лично усещане. И го правя с уважение и грижа за един голям артист”.

Споделихте ли грижата си лично с нея? Какво Ви отговори тя? Истинският коректив е публиката, не драскачите! Следвашия път, ако не успее да продаде билетите, вероятно ще е показателно. Грозно и излишно е да се пишат подобни коментари, било то в личен профил, все пак е публичен. Но най-тъжното е, че след Лили Иванова няма да има, поне в наши дни, друга като нея!, коментира почитател на певицата.

 

Пред “24 часа” Георги Тошев каза, че познава Лили Иванова и ако иска да ѝ каже нещо, ще го направи лично, без посредници.

Вижте и

Двойните стандарти и лицемерието на някои, които ѝ се пишат приятели им дава илюзорното оправдание, че няма проблем публично да ѝ забиват нож в гърба. Нещо, което те ще оправдаят с хиляди безсмислени аргументи, но истината е ясна и проста, отсъжда фен.

Г-н Тошев е изключително фин човек и уважаващ труда на всеки. Рядко си позволява такива коментари. И когато го направи, значи положението е било отвсякъде видимо, се пише в подкрепа на Тошев.

Концертът беше

 

великолепен! Може

 

да се случи и се е

 

случвало проблем с

 

озвучаването

 

в София през 2002 г. в НДК. На 3 септември във Варна, точно преди 10 дена, Лили нямаше никакви проблеми с озвучаването и пя перфектно! Ако бяхте присъствали там, думите на този пост щяха да бъдат излишни! Нека правим разлика между озвучителната техника и гласовата форма на изпълнителя, пише почитател на певицата.

Озвучаването няма нищо общо с пеенето. А към Лили Иванова изпитвам респект! Но певец от нейната класа не може да допусне това, на което бяхме свидетели тази вечер!, заявява Тошев.

Г-н Тошев, хайде да достигнем нейните 80… лета, и да направим нещо поне наполовина толкова значимо, па тогава да си драскаме във фейсбук!, критикува друг любител на естрадната певица. В отговор журналистът пише: Никой не оспорва таланта, характера и гласа, но човек трябва да внимава какво и как го прави, когато е Лили Иванова! Искрено се надявам да не сте били сред публиката тази вечер. В заформената дискусия любителката се аргументира, че Иванова е била неповторима по време на концерта си в морската ни столица.

Завиждам ви за Варна, но в Пловдив нещата не бяха на нивото на перфекционист като Лили Иванова. И годините не са извинение за артист, който е решил да бъде на сцената! Те са отговорност пред публиката, за да те помни във форма, обосновава се Тошев.

В началото цялата публика се смееше, приемахме недостатъците в озвучението като нещо забавно, закачки, тогава всичко беше простено на нея и на целия ѝ екип. Съдя по себе си!

Обичам Лили Иванова

от много малка

и песните ѝ продължават да са усилени на макс, докато пътувам в колата например. Това, които не беше допустимо, според мен, беше поведението им след случилото се. Никой не каза две приказки за това какво се е случило, защо и как. Извинявайте, глас е! Идол е!, но такова отношение и неуважение към публиката ѝ, просто е суперразочароващо, разкзва зрител на концерта.

Георги Тошев, напълно споделям мнението Ви. Бях на концерта снощи и съм изумена от поведението на Лили Иванова. Това не беше сценично поведение, то беше едно постоянно мрънкане, махане към озвучителя, прескачане на фрази, общо взето, все едно бяхме на репетиция. Професионалист с опит няма да позволи публиката, особено сърдечна публика като пловдивската, да разбере, че има проблем. Ще се справи някак със ситуацията – дали ще опита да пее, без да се издава, дали пък ще направи техническо прекъсване за 10-15 минути, за да се изглади проблемът, но все някак ще излезе от конфузната ситуация, за която в края на краищата тя и екипът ѝ са виновни. Имало е генерална репетиция или поне проби, няма как да не е. Все пак местата бяха продадени 120%.

А краят на концерта беше просто абсурден, да не кажа крайно обиден за публиката. Без да има индикации, че приключва, след една от песните просто си излезе и привика оркестъра също да излиза. Видно беше, че не е приключила по програма, защото музикантите и беквокалистките стояха като в небрано лозе на празната сцена. Хората не вярваха, че така, без бис, е приключило, и поне 15 минути викаха “Още!”, докато накрая започнаха да се разотиват.

Тъжно, много тъжно е, когато нямаш уважение към публиката! Да си примадона, е добре, но да си такава с качествата си, не с капризите, споделя мнението си друг зрител.

Всички знаем как

 

действат лешоядите

– ако жертвата е изправена и се движи гладко, кръжат тихо над нея. Дори най-малкото препъване включва “сензорите” им и те започват обратното броене. Та за Лили… Бях на концерта във Варна, който беше вдъхновяващо-зареждащ, даже се възхищавах на гласовата ѝ форма и възможността да направи такъв концерт. Хората няколко пъти станаха на крака и аплодираха. Накрая просто си стояха на крака и се радваха. Лили пя около час и половина и имаше 2 песни, на които очевидно не чуваше и имаше проблем с ритъма, но в рамките на нормалното. Не вярвам за 10 дена да е дошъл “краят” ѝ, особено предвид това, което аз видях и чух. Голямата изненада за мен е този пост от човек, който беше спечелил уважението ми. Но всичко има начало… И край. Пожелавам на лешоядите да кръжат дълго и високо над тази духовна пустиня, в която се е превърнала България. И дано дълго останат гладни. Или пък да изядат сами себе си, остро осъжда публикацията на журналиста.

Г-н Тошев е бил на концерт на Лили. Тя пяла фалшиво и той го споделя. Той споделя нещо, което е 100% вярно. Защо някои от Вас го нападат, за мен е необяснимо. Музиката е добра или посредствена, а певците пеят чисто или фалшиво. На този концерт Лили е пяла фалшиво, гласи коментар в подкрепа на Тошев.

Ех, Жори! Кое те накара да започнеш тази грозна дискусия? Разбирам, че се сконфузи и ти, защото промени началото на твоя пост. Защо изневери на прекрасната си тактичност и невероятното си чувство за справедливост? Не бях в Пловдив, за съжаление, критикува читател.

Кариерата на Лили Иванова е по-голяма и по-интересна от един концерт. Самата прима казва: “Аз живея днес, не ме интересува миналото!”, казва Георги Тошев. А за тези и всички останали коментари добавя: “Истинският живот се случва извън коментарите във фейсбук”.

Любословие.БГ по в. 24 часа

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре