Сега четете
Валерий Тодоров: Подавайте оставки, колеги!

Валерий Тодоров: Подавайте оставки, колеги!

„Колеги, подайте си оставките, това ще е най-достойното, което можете да направите. Защото всичко, което направихте досега в тоя си състав беше недостойно, показва зависимости и нека не се учудваме защо сме на 112 място по свобода на медиите“. Това заяви бившият директор на БНР Валерий Тодоров в ефира на „ЕвроДикоф“ по нелевизия „Евроком“.

 

„Повече не желая да легитимирам този най-несъстоятелен състав на медийния регулатор в цялата му история. Това са хора без професионална компетентност, които проведоха 5 несполучливи избори на генералния директор на Българското национално радио и 2 несполучливи избори на генерален директор на Българската национална телевизия.“, обясни журналистът.

 

„При предишния избор бях отстранен по един абсурден начин, след това избират човек, който представя фалшиви документи за трудов стаж, има фирма и накрая се оказва психически недостатъчно стабилен. Какво очаквате да се случи при един следващ избор. Радиото се намира в криза, въпреки че няколко ярки имена създават фасадата на една динамична медия. Всичко през последните години не е забит един пирон, всичко е от управлението на моя екип.“, разказва той.

 

„Милен Митев, Жени Гаджалова е бивш главен счетоводител, аз я освободих; Митко Димитров, бивш директор на Радио София, жертва на личното отношение на някои от хората в СЕМ. Господин Иво Тодоров е човек, който не познава медията, по грешка беше поставен като програмен директор и освободен, интелигентен човек, за който обаче този пост е прекалено голям. Господин Светослав Костов нямам коментар, за този пост мисля, че е нужна по-висока обща култура. Номинирането му илюстрира състоянието на медийната регулация. Много умело се използват Управителните съвети, за да се вкарат момченца без нито един ден трудов стаж и ако им бъде признат след това, могат спокойно да кандидатстват за генерални директори – по този начин, хората, които управляват от задкулисието, получават шанс да вкарат всеки.“, коментира той новите кандидати за генерални директори на БНР.

 

Вижте и

„Оставката на Балтаков – срещу него се води дело за една обществена поръчка за нарушение на закона за над 320 хил. лева. При избран изпълнител е сменен изпълнител, а качеството на услугата се покачва с 30%. Първоначално не може да докаже трудовия си стаж, след това вади едно УП от 96 година, оказа се, че има фирма и няма постоянен адрес и тук стои въпросът за гражданството. Той причини доста щети в радиото заради липсата си на опит. На каква цена ликвидира дълговете, които остави предишния генерален директор Александър Велев – като ликвидира спря техническото развитие на БНР. В момента радиото е в техническа криза. Този човек, ако беше отделил време да поработи като директор на някое от нивата, можеше да изгради качества, които да му позволят да управлява по умело БНР. Сегашната ситуация в БНР – отвън изглежда добре, отвътре е трагично. В радиото почти вече няма кадри, ще помоля колегите, те са няколко, да престанат да подсказват, заради личния си интерес, кой да бъде избран. Така вие съсипвате една институция, към която имам емоционална привързаност, на която аз съм дал и която ми е дала много“, завърши Тодоров.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре