Единственият филм който изпрати България в Кан направи своята пресконференция в „Дом на Киното“. Филмът беше прожектиран на зрителите и сестрите  Биляна Казакова Катя Казакова и Весела Казакова и други участници посрещнаха медиите .

Филмът разтърси зрителите с историята си за борбени жени който имат проблеми в живота  . Йосиф Сърчаджиев  също взема участие във лентата. Колегите го описаха ,много усърден и с чувство за хумор. Целият екип работи сплотено .Единствено разпространение  на филма  са дадени на Александра филмс . Премиерата на на филма за зрителите ще е на 15 септември (сряда) в рамките на есенното издание на София филм фест и на територията на Sofia Summer Fest. Историята, която „Жените наистина плачат“ разказва, е пъзел от реални събития и художествена измислица, заснет на един дъх, с много импровизации. Става въпрос за семейство, в което се е настанило отчуждението, но определени събития катализират процеси на пропукване на ледовете и разкриване на някои трудни за преглъщане истини.

„За мен киното трябва да е свидетелство за времето, да улавя вълненията, темите и проблемите на епохата, в която филмът е правен – разкрива Ралица. – Докато снимахме успяхме да хванем няколко подобни моменти – протестите срещу Истанбулската конвенция например. Снимахме екстремно, почти без втори дубъл, тъй като много от сцените бяха измисляни на терен. За оператора Димитър Костов това си беше голямо изпитание. Наистина нямам представа как изобщо е успял да ни хване на фокус.“разказа екипът.

Автор: Никола Петков