Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Перперикон по повод снимките на чата на пиара му с главния прокурор, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на Борисов в социалната мрежа „Фейсбук“. „Не надничам на никой в телефоните. Моята култура е такава“, посочи Борисов.

„Затова ще ѝ вземем като моя телефон. Нито има човечета и иконки, нито нищо. А Христо Иванов с Лозан Панов дали си чати? А за Пламен Узунов с торбичката няма ли да питаме Радев, за чата на Пламен Узунов със съдиите, които му пращат предварително да покаже на Радев съдебни решения? Скарах ѝ се и ѝ казах вече освен с мен с никакви други мъже да не си пуска сълзички, муцунки и други. С Мая Манолова може, защото и аз съм си чатил с нея“, заяви той.

 

От своя страна Севделина Арнаудова заяви, че за 15 години има координатите и телефоните на много хора от публичното пространство. „Имам кореспонденция с г-жа Манолова, Христо Иванов, дори с президента Радев, със съпругата му Деси Радева. Кое не е нормалното с този чат? В реално време се излъчваше комисията. Обсъждахме кой се е изказвал. Той е главен прокурор, но всеки може да обсъжда всичко. Не крия, че познавам главния прокурор, имали сме десетки събития заедно“, посочи тя.

На въпрос готов ли е отново да бъде премиер, Борисов заяви: „Аз знам, че по-подготвен няма. Неслучайно е тази ярост срещу мен и ГЕРБ. Всеки ден те показват, че не могат“.

„Лично моя работа и на Изпълнителната комисия е кога ще обявим кандидатпрезидентска двойка. Скоро ще я обявим“, заяви Борисов. По думите му ГЕРБ е много демократична партия и в момента младежите си кандидатират няколко кандидата. Според него след седмица – две двойката ще бъде излъчена.