Сега четете
Президентът Радев: Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември

Президентът Радев: Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември

Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията.

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Президентът аргументира решението си за избори 2 в 1 с това, че по този начин ще бъдат спестени разходи на хазната и време на избирателите.

 

Явно е, че двете кампании за Народно събрание и за президент, ще текат по едно време и ще се слеят. Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Мисля, че тази кампания ще бъде и още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми, допълни президентът.

 

Подкрепям личности, а не партии и не съм упълномощил никой да говори от мое име, коментира президентът по въпроса за нов политически проект на служебните министър Асен Василев и Кирил Петков. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих че мога да разчитам на тях, допълни Радев.

Той отказа да коментира дали ще има промени в състава на служебния кабинет.

Вижте и

В Скобелевия парк пред Панорама „Плевенска епопея 1877“ държавният глава отдаде почит пред загиналите герои за свободата на България и ще поднесе венец пред костницата в парка.

В Панорама „Плевенска епопея 1877“ Румен Радев ще връчи Почетния знак на президента на отговорните за построяването на историческия паметник – кметът в периода 1971-1979 г. Андрей Романов и двамата проектанти арх. Иво Петров и арх. Пламена Цачева.

Държавният глава ще се срещне с работещи в Регионалния военноисторически музей – Плевен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре