Сега четете
Мартин Чой тръгва за Европейската титла по мотоциклетизъм този уикенд в Сърбия

Мартин Чой тръгва за Европейската титла по мотоциклетизъм този уикенд в Сърбия

Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой ( ЕКО BMW МС 77 рейсинг тим) ще стартира в предстоящия уикенд на пистата „ Навак” близо до Белград в предпоследния кръг от BMU European Championship 2021. Българинът и екипа му заминаха за Сърбия тази сутрин и са амбицирани титлата за сезона в клас SuperBike1000 да бъде спечелена от Чой още в съботния ден, когато благодарение на спечелените точки е напълно възможно да стане шампион в авторитетната надпревара за поредна година.

„ Много добре съм подготвен както физически, така и психически за тежката серия от състезания която ми предстои. Първо е Сърбия, после тръгвам веднага за Франция където ми предстои участие в Световния ендуранс шампионат – 24 часа на „Бол дОр”, ще карам след това на Плевен и живот и здраве в Прага, където тази година е финала на Световното по издръжливост с 8 часово състезание. Знаете, че нашия отбор е на 6-то място във временното класиране в света и целите са много високи за последните състезания от календара на FIM. От последното състезание в Ещорил (17 юли) до сега не съм спирал да тренирам и всеки ден без почивка правя по две занимания.Сутрин бягам, като след Португалия до сега съм изминал повече от 650 километра, което прави средно по 18 на ден. Следобед съм на специална програма във фитнеса. Чувствам се отлично и пълен с енергия. Ще направим последни настройки на мотора още в деня на пристигането в Сърбия и се надявам още в събота да стана шампион в BMU European Championship 2021”, сподели Мартин Чой.

Състезанието в събота на пистата „ Навак” , Белград в клас SuperBike 1000 ще започне в 17:00 часа българско време, като два часа преди това ще бъде квалификацията за подреждането на стартовата решетка. В неделя отново на същото трасе ще бъде и последния кръг за сезона, но при победа на Чой в съботния ден точките ще бъдат толкова, че няма да може да бъде изместен от първото място в крайното класиране за годината. Веднага след участието си в Сърбия Мартин Чой тръгва за Франция за 24 часа на „Бол дОр”, което ще бъде на 18-19 септември.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре