Сега четете
Има съмнения, че имотите, които ползва Доган в „Росенец“ са на фирми с фиктивен бизнес

Има съмнения, че имотите, които ползва Доган в „Росенец“ са на фирми с фиктивен бизнес

Нашата комисия установи 6 класически индикатора за пране на пари в „Росенец“, посочи още Янков

„Г- н Ахмед Доган не е обикновен пенсионер, както се опитва да ни го представи г- н Хамид.  Той е видна политическа личност, което е едно определение според Закона за мерките срещу изпирането на пари, който ползва като свое имущество за десетки милиони левове, принадлежащо на фирми с неясни или скрити офшорни собственици или собственост на очевидно подставени лиза“, коментира пред БНР Калоян Янков от ДБ, председател на Комисията „Росенец“.

„Тук имаме две различни фирми със фиктивен или стимулиран бизнес – тоест това е хипотезата, в която ние викаме г-н Доган. Викаме го,  защото ползва тези имоти и защото има съмнения около собствеността и бизнеса на тези фирми, които са и свързани с него.

Една фирма е със скрита собственост, не знаем кой стои зад нея, тя притежава над 100 дка в парка „Росенец“, другата първоначално е била собственост на секретарката на г-н Ахмед Емин, а през 2014 година е прехвърлена на дъщерята на активист на ДПС. Тази фирма има задължения към края на 2019 година в размер на 51 млн. лв. и загуби от 24 милн.лв. и приходи от продажби 611 хиляди лева.

Това много ме озадачи – това ознчава, че фирмата е във фалит.  Очевидно няма истински бизнес. Тя служи като депо за акумулиране на пари за заупуване на имоти, те пък се ползавт екскулизво след това от Доган“, поясни още в „Преди всички“ Калян Янков.

„Това е видим регулаторен похлупак за нарушения – това е валидно за „Росенец“ – нашата комисия установи 6 класически индикатора за пране на пари„, каза още Янков.

Вижте и

Източник: БНР 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре