Сега четете
Българин направил сайтове за дезинформация за убийството на малтийската журналистка

Българин направил сайтове за дезинформация за убийството на малтийската журналистка

Джейсън Ацопарди, малтийски депутат от консервативната опозиция и адвокат на семейството на убитата разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция, каза, че българин е направил появили се през последните дни фалшиви новинарски сайтове, разпространяващи лъжи за него, съобщава местният информационен портал Lovin Malta, цитиран от БТА.

Ацопарди писал на началника на малтийската полиция Анджело Гафа с искане да разследва това „престъпно поведение“. Той му посочил кой според него „стои зад тези фалшиви уебсайтове, създавани, за да дискредитират тези, които се борят за истината и справедливостта за Дафне“.

„Моето послание до мозъците зад тези клевети: нито вие… нито българският IT специалист, на когото плащате по 1500 евро на час, за да прави (тези фалшиви сайтове), ще ме уплашите или спрете“, подчерта Ацопарди.

Редакторът на малтийския информационен портал Newsbook Джо Борг потвърди, че е бил направен „огледален сайт“ на неговия портал, който вече е докладван на полицията. Ясно е, че в Малта все още има хора, които възнамеряват да продължат да заплашват свободните медии, а така – и демокрацията в страната, каза той.

Вижте и

Лидерът на опозиционната Националистическа партия Бърнард Грек осъди дезинформационната кампания през последните седмици в Малта със създаване на имитиращи новинарски сайтове и изпращане до медии на имейли с фалшиви новини. Той поиска от премиера лейбърист Робърт Абела също да осъди тези действия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре