Сега четете
Сърцето е един от най-важните органи, но изненадващо ние не

Сърцето е един от най-важните органи, но изненадващо ние не

5 вълшебни храни, без които сърцето не може Сърцето е един от най-важните органи, но изненадващо ние не се грижим за него, както трябва и не му обръщаме нужното внимание. Всеки ден го подлагаме на стрес, който често идва именно от нездравословното хранене.

Това не е никак хубаво, тъй като мазните храни вдигат нивата на холестерола, което води до запушване на артерии, до неправилна сърдечна дейност, а това от своя страна до фатален край. Сърдечносъдовите заболявания са най-честата причина за смъртта на голяма част от хората по света.

Здравословното хранене може значително да повлияе на здравето на сърцето, пише Една.бг. Днес ще ви разкрием няколко много прости продукта, с които да подобрите здравето на сърцето си – те са основа на здравословното хранене. Мазни риби – Мазните риби като скумрия, сардини, сьомга са източник на полезните омега-3 мастни киселини. Тези мастни киселини директно се свързват с редуцирането на триглицеридите и намаляват риска от сърдечносъдови състояния като аритмия и атеросклероза.

Червено вино – Консумацията на червено вино в умерени количества понижава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания. Цитрусови плодове – Флавоноидите в цитрусовите плодове са отговорни за намаляването на риска от сърдечносъдовите проблеми. Ядки – Хората, които редовно консумират ядки, са с по-малък риск да развият сърдечносъдови заболявания.

Освен че са източници на полезни мазнини, ядките съдържат фибри и витамин Е. Редовната им консумация понижава лошия холестерол.

Домати – Доматите съдържат полезния за сърцето калий в много големи количества. В тях има също ликопен, каротеноид, който помага по естествен начин да се борим с лошия холестерол.

 

Вижте и

 

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре