Подкрепата от така наречените „партии на протеста“ към правителството на „Има такъв народ“ ИТН е повече от логична. Такава позиция изрази лидерът на ИТН Слави Трифонов в профила във Facebook.

Според Трифонов, “тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ”, както и да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. “Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не”, смята Трифонов.

Втората причина според лидерът на ИТН е съдебната реформа. По думите му, трябва да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. “Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не”, посочва той.

“Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не”, коментира още Трифонов.

Четвъртата причина, според него, е преизчисляването на пенсиите, за да “могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента”. Той отново посочва, че тук няма разминаване с партиите на протеста.

Лидерът на ИТН заявява, че “най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното – държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с COVID-19”.

Трифонов пише, че освен това трябва и закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. И тук според него няма разминаване с партиите на протеста.

“С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които „Има такъв народ“ води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика”, разкрива Трифонов.

“Така че, ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това”, завършва Трифонов.