Сега четете
Аржентинският бизнес с интерес към търговски отношения с фирми от В. Търново

Аржентинският бизнес с интерес към търговски отношения с фирми от В. Търново

Налице е сериозен интерес към разширяване на бизнес контактите и сътрудничество между компании от България и Аржентина Велико Търново. Възможностите и перспективите в тази насока бяха обсъдени по време на работна среща между кмета на старопрестолния град Даниел Панов, посланика на южноамериканската държава Алфредо Атанасоф и Михаил Кръстев от Аржентино-българската търговска камара.

Дипломатът, който се оказа с български корени, акцентира върху потенциала за двустранни търговски отношения между в секторите производство на сладкарски изделия, месопреработване, земеделието и животновъдството. Даниел Панов подчерта, че именно в тези сфери леката индустрия в старата столица и общината е много добре развита.

Посланикът на Аржентина добави, че в България е създаден логистичен хъб както за двустранни връзки, така и със съседните държави. Той отчете и ключовото местоположение на страната ни и на Велико Търново по международната ос „Север – Юг“.

Международното изложение „Културен туризъм“, което ще се проведе в Старата столица от 23 до 25 септември, е добра основа за конкретни инициативи за бизнес-връзка между български и аржентински предприемачи, каза още Даниел Панов.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре