Сега четете
Експерти: При трети избори – губещи са ИТН, печели Борисов

Експерти: При трети избори – губещи са ИТН, печели Борисов

Сложна остава политическата ситуация в страната. Ако не се разберат партиите на протеста с ИТН може да се стигне до трети избори. Те биха били най-опасни за партията на Слави Трифонов, заяви пред bTV социологът Андрей Райчев. Според него „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ ситуацията е на събаряне на режима на Борисов.

 

Според политическия анализатор Кузман Илиев много дълги години е насаждана конфронтационна политическа култура, липса на идеология и познания що е то политически процес и концепции.

 

„Политиката се превръща в битка между личности, в която се „горят мостове“, добави той.

 

„БСП шест години се бори да събаря режима на Борисов, на шестата година се образува ситуация, в която това може да се случи и какво казаха на БСП: „У ляво“, а какво казва Слави Трифонов на „Демократична България“: „У дясно“. Това е приватизация на победата“, допълни Райчев.

 

Според Илиев от това печели Борисов, който изчаква и гледа сеир.“Най-вероятно той евентуално би подкрепил дори с излизане от парламента проект на Слави Трифонов за кабинет, защото това е в негова изгода“, обясни още политическият анализатор.

 

По думите на двамата българският народ ще реагира изключително негативно на нови избори през есента.

Вижте и

 

„Господин Трифонов не знаеше ли, че най-вероятно той ще трябва да прави кабинет, не се ли беше замислил каква ще е реакцията, когато предложи Николай Василев за премиер, не знаеше ли, че единствените, които са правили някаква кампания са „Демократична България“ и те очакваха от него да седнат на масата и да променят системата. Решенията му са или политическо самоубийство, или тотално непознаване на това как функционира демокрацията“, обобщи Кузманов.

Luboslovie.bg по Днес.БГ

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре