Сега четете
Касим Дал: Пеевски издържаше ДПС, ВМРО и Атака

Касим Дал: Пеевски издържаше ДПС, ВМРО и Атака

Касим Дал: Пеевски издържаше ДПС, ВМРО и Атак

Далаверите му започнаха още през 2004-та, заяви бившата дясна ръка на Доган

Всички викат, че Пеевски го няма, но той държи всички флашки. И компрометиращи записи има – всичко. ДПС има голяма зависимост от него. Готвеше се да стане председател. Никой не трябва да подценява Пеевски. Години ще трябват това да се изчисти.
Това каза пред „Алтернативата“ Касим Дал, съосновател на ДПС и бивша дясна ръка на Доган, цитиран от ГЕРБ.
„Движението за права и свободи има голяма зависимост от Делян Пеевски. От 2008 г., когато стана депутат, всички назначени от името на ДПС, са били по лично предложение на Делян Пеевски“, обясни той.

Вижте и

По думите на Дал далаверите на бизнесмена започват още през 2004-2005 г., когато от името на Движението той става зам.-министър на Емел Етем и отговаряше за държавния резерв.
„Лично председателят на ДПС артикулираше Делян Пеевски. Доган го лансираше във всичко. Но Пеевски нямаше никакво влияние по структурите. Лично аз не съм позволявал това нещо. След като напуснах, Пеевски превзе цялата структура на ДПС. В един момент даже, ако бяха позволили, щеше да стане председател на Движението. С излизането на Доган фиктивно от активната политика, Делян Пеевски тръгна да си изчиства бизнеса. Той се готвеше да стане председател на Движението за права и свободи“, отбеляза Касим Дал.
„Цялата издръжка и всички кампании на ДПС бяха плащани от Делян Пеевски. И не само на Движението, и на ВМРО и „Атака“. Сумите са огромни“, хвърли бомбата Дал.
„Чувалът с пари беше у Пеевски, затова събра повече номинации за парламента и от Мустафа Карадайъ“, отбеляза той.
„Бих дал на Данчо Ментата Оскар. Той влиза във всякакви роли и ги играе добре“, каза още Касим Дал.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре