Сега четете
Проф. Кантарджиев обясни дали са опасни новите варианти на COVID-19

Проф. Кантарджиев обясни дали са опасни новите варианти на COVID-19

Мерките, които трябва да се спазват е – хората да си починат психически и колкото е възможно повече да се ваксинират. Не трябва да допускаме да говорят неспециалисти, обяснява той

Много бавно върви ваксинацията. На въпрос защо не се ваксинират хората отговарят, че защото 6 месеца след ваксинация се умирало. Трябва личните лекари да ходят от врата на врата и да се дава личен пример на хората. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по повод темпът на ваксинация у нас.

Има ли неваксинирано население може винаги да се получат ниши с голям брой заразени, показател за това е какво се случва в Русия с варианта Делта на коронавируса.

Новите варианти на коронавируса не са опасни, сегашните ваксини все още им действат. Ако си ваксиниран и се разболееш от Делта- то ще имаш хрема и ще го изкараш леко, категоричен е проф. Кантарджиев.

Що се отнася до Израел и това, че се връщат маските на закрито, то там има две групи от хора, които не са ваксинирани – ортодоксалните евреи и бедуините. Има заболяемост, но няма смъртност, категоричен бе той.

Мерките, които трябва да се спазват е – хората да си починат психически и колкото е възможно повече да се ваксинират. Не трябва да допускаме да говорят неспециалисти, обяснява още той и препоръча на възрастните хора да се ваксинира, защото иначе ноември няма да им дават да си виждат внучетата.

Професор Тодор Кантарджиев обясни, че ако той и другите специалисти от разпуснатия вече НОЩ, не бяха въвели толкова строги мерки през март и април миналата година, жертвите в България от коронавирусната инфекция са щели да бъдат 50 хиляди.

Вижте и

„Лошото е, че допускаме да говорят хора, които не са специалисти. Те плашат само. И като започнат репресии и говорене, че НОЩ не е направил нищо, как да ходят да се ваксинират хората…

Ако не бяха строгите мерки миналата година, които въведохме – март и април, щяхме да имаме 50 хиляди умрели от К-19. Тогава лекарите не искаха да лекуват, отказваха се, нямаше маски. Аз януари купих маски и защитни костюми за Националния център по заразни и паразитни болести, защото знаех какво се задава“, добави проф. Кантарджиев.

Снимка: NOVA

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре