Сега четете
Актуализация на Windows 10 премахва µTorrent

Актуализация на Windows 10 премахва µTorrent

Поредната актуализация 21N1 на Windows 10 от края на май 2021 г. принуждава стандартната антивирусна програма Windows Defender да премахва торент програми без съгласието на потребителя и възможност за преинсталиране.

µTorrent е най-популярният торент клиент в света. Според статистиката на портала TorrentsFreak за март 2020 г., близо 69% от потребителите предпочитат µTorrent, а най-близкият му конкурент е BitTorrent има едва 6,6% дял.

Потребители във форума на Microsoft вече се оплакват от проблема. Актуализацията 21N1 променя политиката за защита на Windows Defender, в резултат на което антивирусът започва да вижда злонамерен софтуер в µTorrent, съобщи AIN.ua. В резултат този торент клиент изпадна в немилост, но все още могат да се инсталират и използват по-рядко срещани подобни програми.

Най-ефективният метод за справяне с промените в политиката за сигурност на стандартния антивирус на Windows 10 е премахване на Defender и замяната му с решение на „трета страна”, при което популярният клиент µTorrent няма да се счита за злонамерен. Това обаче може да се направи само с помощта на специализиран софтуер.

Вторият вариант е добавяне на ново правило в Windows Defender. За целта потребителят трябва да отвори менюто „Settings” и от „Update and Security” да избере „Windows Security”. Отваря се прозорец, от който трябва да се избере „Protection against viruses and threats” и там ръчно да се разреши инсталиране на µTorrent.

 

Вижте и

Третата опция е да не инсталирате актуализацията 21H1, докато Microsoft не пусне корекция, която решава проблема в Windows Defender. Тъй като актуализацията 21H1 може да се инсталира автоматично, е необходимо да бъде деактивирано самообновяването на Windows 10 с използване на софтуер на „трети страни”.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре