Сега четете
Ще получим съдействие от ЕК с дизайн на кампании за ваксиниране и методология за оценка на колективния имунитет

Ще получим съдействие от ЕК с дизайн на кампании за ваксиниране и методология за оценка на колективния имунитет

Ще получим съдействие от ЕК с дизайн на кампании за ваксиниране и методология за оценка на колективния имунитет. Това каза служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров на брифинг в УМБАЛ „Св. Анна“, предаде репортер на Любословие.БГ.

„Много съм благодарен за посещението на комисар по въпросите на здравеопазването Стела Кириакиду. Имахме изключително полезен разговор. Разменихме информация за това, което прави ЕК и това, което правим ние в България.

Аз съм много радостен, че тя пое много конкретни ангажименти за това да ни помогне за начина, по който да организираме по-добре нашата здравна информационна кампания и как да постигнем по-добри резултати във ваксинацията, как да ползваме по-добре опита на ЕК и на останалите европейски държави.

Имаме поети конкретни ангажименти, които ще започнем още следващата седмица“, посочи министър Кацаров.

 

„Говорихме и за създаване на Национален антираков план, който ние също сме стартирали, и за възможностите за по-нататъшно сътрудничество с ЕК по отношение на превенцията, лечението, рехабилитацията и грижите за хората с онкологични заболявания“, заяви той.

Вижте и

 

„Конкретното съдействие, което ще получим, е дизайн на кампании, които биха били най-подходящи, за да убедим нашите хора да се ваксинират по-масово, отколкото досега. Ще получим и конкретна методология за оценка на това колко души от нашето население вече са се срещали с вируса, ваксинирали са се или са изградили имунитет. Това е методология, по която да оценим нивото на колективния имунитет. Не става въпрос за средства, а за дизайн, ноу хау. Очакваме да получим знания за това как е най-добре да се направи кампанията. Изграждането на такава кампания изисква време, но ние го нямаме. Обещаха ни съдействие с опита, който имат другите страни, за да го приложим, а не да тръгнем да откриваме топлата вода. Какъв по-силен стимул може да имаш да се ваксинираш от това да предпазиш себе си и най-близките си хора? Ще получим дизайн на кампании, вече проведени успешни кампании. И досега сме използвали изработени от ЕК материали и са разпространявани в нашата страна“, допълни служебният министър.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре