Сега четете
Тате, защо толкова често си спомняш за НРБ?

Тате, защо толкова често си спомняш за НРБ?

Какво толкова е имало което да го няма днес?

Бащата се замисли и отговаря:

-Я си представи че живееш в малкия град в провинцията и ти трябва да започнеш работа.

Отиваш до вратата на завода, а там до портала има табло със свободни работни места, за които се търсят работници. Влизаш и отиваш в отдел КАДРИ и никакъв МАЛОУМЕН мениджър не ти задава, още по малоумни въпроси. Не те кара тест-ове да попълваш и не те кара да пишеш глупости. Имаш ли специалност – заповядай! Нямаш – ще те научим!

И ти плащат заплата и НИКАКЪВ пробен срок! Ненормиран работен ден, забавяне на заплата или лишаване от отпуска. Ако не искаш да се учиш в тоя завод, отиваш в друга фабрика или в пощата, или в ЖП-то, или шофьор, или в мината или къде си искаш. Навсякъде те чакат! Никой няма да те изгони. Можеш и в Странджа-Сакар да отидеш. Двойна заплата и куп привилегии.

-Да бе! Това не е вярно! – каза сина…….

Вярно е сине! Така беше. Така и пак ще бъде! Помни ми думата!

Вижте и

Влизаш в магазина и си купуваш сирене за 2.60лв. След година същото сирене пак толкова струва. Където и да отидеш знаеш кое колко струва! Отиваш в милицията и никой няма да се държи с теб като с престъпник, а ти помагат! Купуваш си билет за самолет и никой не ти иска паспорт! Никой не те кара да се събуваш или събличаш преди полета. Отиваш да се занимаваш със спорт и никой не иска пари от теб. Отиваш на почивка на море и завода ти дава карта. Твоя завод произвежда продукция и не си чупи главата къде да я продаде. Всичко работи като часовник от разпределението на печалбата до разходите. И няма никакви олигарси, охранители, банки, клошари и бедняци. А депутатите от НС не са в София, а всеки по родните си места и РАБОТЯТ в заводите! И не получават бюджетни пари!

-Не ти вярвам баща………

КОГАТО ПОВЯРВАШ СИНЕ, ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО ОТНОВО! А до тогава ще си роб на шепата бандити, заграбили това, което са построили дядо ти и баба ти……….

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре