Сега четете
Божков обяви, че се връща у нас преди изборите

Божков обяви, че се връща у нас преди изборите

Бизнесменът Васил Божков обяви, че се връща в България и не се страхува от евентуалното си арестуване още на границата, защото има кандидатдепутатски имунитет. Той направи това изявление в предаването в „ЕвроДикоф“.

 

Божков, който се намира в Дубай и има 18 обвинения в България, обясни, че ще се върне в България най-късно няколко дни след изборите, но е напълно възможно да стане още преди изборите. Той не уточни кога точно от съображения за сигурност. Ако ще се позовава на кандидатдепутатски или депутатски имунитет, то той трябва да е сигурен, че ще влезе в парламента. Според Божков неговата партия „Българско лято“ ще вземе 18% на предстоящите избори и ще бъде в челната тройка.

 

Божков отново нападна американските власти, че са го сложили в “черния” списък по закона „Магнитски“. Той се оплака, че заради американските санкции, като се прибере в България, няма да може да си плати дори тока и водата, а и нямало да има кой да му продаде хляб. И саркастично обяви, че сега може американците да не го искат, но утре може и да поискат да работят с него.

 

В същото предаване „ЕвроДикоф“ се включи и намиращият се в Белград бивш банкер Цветан Василев, който сигнализира американските власти по закона „Магнитски“ . Той се радвал, че едно от лицата в списъка е точно Делян Пеевски, който вече бил политически и икономически труп.

 

Вижте и

Василев защити Божков, като обяви, че неговото място не било редом до Пеевски в американския списък, защото също бил преследван от българската прокуратура. Според бившият банкер обаче хазартният бос е сгрешил с влизането си в политиката. “Той не се поучи от моя горчив опит да застана зад политически проект. Напълно възможно е точно влизането му в политиката да го е вкарало в списъка”, смята Василев.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре