Сега четете
Седмица за предотвратяване на удавяне 19 – 26 юни

Седмица за предотвратяване на удавяне 19 – 26 юни

Седмицата за предотвратяване на удавяне се отбелязва във Великобритания за безопасно наслаждаване на водата от деца и възрастни. От детските басейни и езерцата в градината до откритите плувни басейни и почивка на плажа – водата ни помага да се отпуснем и да се забавляваме.

Един човек се удавя на всеки 20 часа във Великобритания. Стотици страдат от нараняванията, които са получили във водата. Затова знанията за безопасността във водата са от съществено значение за всеки.

Кампанията, създадена от Royal Life Saving Society UK (RLSS UK), има за цел да намали броя на удавените хора, като показва как безопасно да се забавляват близо до вода. Кампанията насърчава училища, клубове, развлекателни центрове и общности да организират събития, уроци, игри и дейности, за да направят хората по-осведомени за опасностите от водата.

Седмицата за предотвратяване на удавяне може помогне на десетки деца да научат как да се забавляват безопасно във водата. Може дори да спаси живота на някое дете.

Целите на кампанията са:Увеличаване на броя на децата, получаващи образование за безопасност във водатаНамаляване броя на случаите на удавянеНасърчаване на местни и национални проекти и инициативи за превенция на удавянето.Как бихте могли да се включите

Независимо дали ще бъдете домакин на събитие в местно училище, ще научите за безопасността на водата в една общностна група, или просто ще споделите тази информация в социалните медии, участието ви би могло да промени реалността.

Над 700 души се удавят в Обединеното кралство всяка година и много други страдат от наранявания след нещастни случаи във водата, които променят живота им. Удавянето е водеща причина за случайна смърт при децата.

По-вероятно е да умреш от удавяне, а не от пожар. Бъдете в безопасност!

Вижте и

.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре