Сега четете
Умишлено ли ни лишиха от присъствието на активните фигури на политическата сцена, да се доверим или да застанем нащрек?

Умишлено ли ни лишиха от присъствието на активните фигури на политическата сцена, да се доверим или да застанем нащрек?

Внезапното спотайване на познатите ни до болка фигури от политическия живот в недалечното ни минало, в никакъв случай не е невинно. Това е по скоро ход, с който нахалните технолози на обществото ни отправят своето послание за създаване на усещане у хората за желание за промяна, за иновативност, дори за наченки на разкаяние за допуснати грешки и признание в някаква степен за вина. Но, дали е така?

Замяната в публичното пространство на старите и познатите политически субекти с досега непознати, както и все още политически невинни лица е видим процес, който обгръща платформи и програми, който огрява младолико плакати и освежава рекламни послания за осъзнати промени, и достигане на жадувано от десетилетия качествено съизмерване с развитите европейски държави. Но, дали е така?

Изтласкване на младостта в надпреварата за предстоящите избори, за сметка на опитността на добре познатите на обществото от десетилетия фигури е процес, създаващ фалшивото усещане за отстъпление. Най-вероятно, за да се представи споделено идеята за логичното предимство на бъдещето и съвремието пред миналото. Но, дали е така?

Доверчивостта, съчетана с надеждите, съпроводена с натрупана умора и донякъде оправдан все още страх от реваншизъм, са човешките емоции, които могат да ни подведат.

Прозорливостта е тази, която ще ни накара да видим истински новото и разграничим подмененото от старото познато.

Оттеглянето иначе, да се знае, е публичен акт – ясен и категоричен.

А, младостта е надеждата заради бъдещето, което несъмнено ѝ принадлежи.

На какво да се доверим, и да застанем ли нащрек са позиции, спрямо това как искаме да живеем и какво да оставим на поколението след нас.

Вижте и

ЕКАТЕРИНА СТАНЧЕВА

Автор на Правна рубрика. Адвокат Станчева е родена в Смолян. Дъщеря е на покойния прокурор и адвокат Рашко Петров. Адвокат е към Софийска адвокатска колегия от 2009 година. Работила е като юрисконсулт в Агенция за социално подпомагане и Министерството на държавната администрация. Участвала е в множество работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове.

От 2009 до 2014 година е външен експерт в Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ към МТИТС. Понастоящем работи в областта на трудовото, вещното, търговското, облигационното, административното право.

Председател е на сдружение „Етика в медицината. Един от учредителите е на Национална мрежа на родителите. Ангажирана е с каузите на хората с увреждания, прилагането на принципа на информираното съгласие в медицината, с дейността на Конфедерация на защита на правата на децата и Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в чужбина.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре