Сега четете
Янев призова да следваме примера на Ботев: Да любим справедливостта

Янев призова да следваме примера на Ботев: Да любим справедливостта

Днес е Денят на Ботев. Денят, в който почитаме паметта на революционера, паметта на героя и паметта на поета – революционерът, който със своята любов към Отечеството, остави пример за саможертва и работа за обществото. Това каза служебният премиер Стефан Янев преди да открие редовното заседание на Министерския съвет.

Поетът, който със своите строфи: „силно да люби и мрази“, всъщност разгада гена на българина и ние днешните съвременници умеем силно да любим и мразим, допълни премиерът и призова да следваме примера на поета – да любим справедливостта, работата в полза на обществото и да мразим несправедливостта.

Работата на заседанието на кабинета продължава с обсъждане на Националния план за действие за повишаване на военната мобилност. Министрите ще се запознаят с проект на постановление за промяна на утвърдения със закона за държавния бюджет за 2021 г. максимален размер на новите задължения за разходи, които могат да бъдат натрупани през 2021 г. по бюджета на Министерския съвет за 2021 г.

Правителството ще утвърди броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и научните организации през учебната 2021/2022 година.

Кабинетът ще разгледа проект на решение за предприемане на мерки за засилване на контрола при изпълнението на договори за обществените поръчки с предмет доставка на гориво за отопление.

Вижте и

Очаква се на заседанието да бъдат определени представители на министерствата в Съвета на настоятелите на БАН и да се направи допълнение на Устройствения правилник на Министерството на отбраната.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре