Сега четете
Румен Радев: Със служебното правителство се връща държавността

Румен Радев: Със служебното правителство се връща държавността

Време е да се освободим от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи, коментира рокадите във властта държавният глава

Със служебното правителство започва да се връща държавността. Така президентът Румен Радев коментира днес рокадите в министерства и агенции, заради които бе остро критикуван от ГЕРБ.

Държавният глава отговори и на упреците на бившия финансов министър Кирил Ананиев за реваншизъм, който разказа, че при първия служебен кабинет му е бил оказан натиск да уволни шефовете на НАП и Агенция Митници.

Днес Радев определи това като комичен опит Ананиев да се изкара герой.

Вижте и
Румен Радев

“Чистка, преврат и т.н., вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация над службите за сигурност. Стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Миналата година само в ДАНС бяха освободени 50 души. Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете си. Това са рутинни процедури, сменят се хората на управленски нива. За два месеца е абсурдно да се мисли, че може да се направи ревизия на 10 години управление, но новият кабинет е длъжен където може да даде светлина как се е управлявала страната и където се установят корупционните практики, да бъдат пресечени“, каза Румен Радев.

Държавният глава коментира рокадите в министерства и агенции в село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. По-късно тази вечер в Дряновския манастир Румен Радев ще участва и в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре