Сега четете
Задържаха 19-годишен ограбил и убил 51-годишна жена

Задържаха 19-годишен ограбил и убил 51-годишна жена

МВР

Действията на криминалистите са проведени под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра

По горещи следи, в рамките на броени часове, е разкрит и задържан 19-годишен, който ограбил и причинил смъртта на 51-годишна жена. Разследването е осъществено от  служители на ГД „Национална полиция“, колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Силистра и РУ-Дулово, под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работата по случая започнала веднага, след като на 7 май в 08.10 часа бил получен сигнал за намерена мъртва в дома ѝ в село Скала 51-годишна жена. На адреса незабавно била изпратена дежурна оперативна група. При извършения оглед криминалистите  установили  множество прободни рани по тялото на жената.

Незабавно стартирали оперативно-издирвателните действия, в рамките на които разследващите установили, че в нощта срещу 7 май с лек автомобил „Рено“, собственост на жената, е допуснато пътнотранспортно произшествие в село Грънчарово, като водачът е изоставил автомобила и се е укрил. При извършения оглед в колата били намерени златни накити и пари, обект на грабеж от дома на жената.

Вижте и

Анализирайки фактите и обстоятелствата по случая, криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление. В предприетото разследване бил мобилизиран целият състав на РУ-Дулово, уведомени били и съседните областни дирекции. Усилията на полицейските служители дали резултат и няколко часа по-късно – вечерта около 22:10 часа, издирваният 19-годишен, с множество криминалистически регистрации, бил открит в дома на свой родственик в село Поройно.

След 24-часовото му задържане, с постановление на прокуратурата, мярката му за задържане е удължено за срок до 72 часа. Той е привлечен към наказателна отговорност за грабеж, придружен с убийство – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, пр. 1 във връзка с чл.198 ал.1 от НК. Внесено е искане в Окръжен съд – Силистра за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре