Сега четете
Празничните богослужение на Пасхата Христова отслужени от Негово преосвещенство Велички епископ Сионий

Празничните богослужение на Пасхата Христова отслужени от Негово преосвещенство Велички епископ Сионий

Празничните богослужение на Пасхата Христова бяха отслужени от Негово преосвещенство Велички епископ Сионий, в съслужение с пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков и братята на Бачковската Богородична обител в обкръжението на дошлия да ги сподели православен народ.

С трикратното „Христос Воскресе” възвести игуменът на манастира, Велички епископ Сионий, настъпването на празника на нашата радост и упование във Възкръсналия Син Божи и Бог наш, Иисус Христос! „Во истину воскресе”, в този традиционен отговор на пасхалния поздрав, прокънтял в двора на манастира, се съдържа много повече от просто потвърждение!

Това е камъкът на който е съградена църквата Му и нашата вяра, камъкът, стъпили на който ние, чадата Божи, приели да се наречем „християни”, достигаме приобщението към промисъла на живот в Него и Той в нас! Камъкът, който няма да позволи да ни достигне никаква буря и несгода от вечно променящия се отсамен живот, кораб непотопяем на нашето спасение!

Вижте и

Негово преосвещенство прочете Великденското послание на Светейшия Български Патриарх Г-н Г-н Неофит към православния български народ. Миряните получиха пристигналия и в манастира Благодатен огън от Йерусалим. Отвориха се портите пред Царя на славата и богослужебния чин продължи в съборния храм на манастира с Пасхалния канон на св. Йоан Дамаскин и св. Литургия на верните. Литургичният песенен съпровод бе под ръководството на доктора на богословието Любомир Игнатов, а в края на службата, дядо Сионий отново размени пасхален поздрав с духовници и миряни, раздавайки им великденски яйца – символът на радостта в Христа!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре