Това каза Бойко Борисов от болницата, където снощи беше приет за травма на коляното. “Те сега се радват, че куцам, но главата ми е здрава”, каза Борисов.

„Партията единодушно застава зад Даниел Митов, след това за министър на отбраната – Румен Христов. Не мога кажа, че някой от министрите е работил слабо. Предложих на Красимир Каракачнов да остане и в този кабинет военен министър. Той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Аз му предложих, искам да се знае. Такова е времето, такива са изборите“, коментира Борисов.

За министър на културата той обяви името на Калин Вельов, а за министър на туризма – Любен Дилов-син. Александър Иванов пък е предложението за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Десислава Ахладова са предложени на постовете, които заемаха в кабинета „Борисов“ 3, съответно вицепремиер, министър на външните работи, министър на финансите и министър на правосъдието. Ивелина Василева е предложена за министър на околната среда и водите. Десислава Танева остава предложение за министър на земеделието. Делян Добрев е номиниран за министър на енергетиката. Жечо Станков е предложението за министър на енергетиката.