Сега четете
1 г. след смъртта на Милен Цветков единственият спор е дали нарочно, или без да знае, Кристиан е бил под влиянието на дрогата

1 г. след смъртта на Милен Цветков единственият спор е дали нарочно, или без да знае, Кристиан е бил под влиянието на дрогата

Близки и приятели на известния журналист почетоха паметта му с панихида
в столичния храм “Св. Седмочисленици”

Съзнателно ли е употребявал наркотици 23-годишният Кристиан Николов, или ги е приел с напитка и не е знаел, че е под въздействието им, и в този смисъл умишлено ли е убил Милен Цветков, или деянието е по непредпазливост? Това са най-спорните въпроси 1 г. след катастрофата, при която почина известният журналист. Всичко останало е ясно както за близките на Цветков, така и за тези на Кристиан Николов.

В 18 ч. на 19 април м.г. джип, шофиран от Кристиан, се заби със скорост от 99 км ч. в колата на Цветков, която чака на червен светофар до голям търговски център в столицата.
Тогава страната е в пандемия от коронавирус, същата е ситуацията и сега. Денят 19 април през 2020 г. е Великден. За 12-те месеца разследването приключи и делото започна в съда, което се случва рядко. Според юристи с дългогодишен стаж това е заради широкия обществен отзвук. Милен Цветков беше на екран близо 30 г. и всички го познаваха.

По случая със смъртта на Милен Цветков освен Кристиан Николов бяха обвинени още няколко души. Майка му – че му е дала ключовете за джипа, приятелката му Симона и близкият му Георги Иванов – че са затаили истината пред разследващите в първите часове след трагедията. Днес подсъдим е само Кристиан Николов, който е в ареста точно 1 г.

Вижте и

По делото минаха няколко заседания, но процесът е далеч от финал. Разпитани са няколко свидетели, включително майката на Кристиан. приятелката му и брат му Денис. За да докаже системна употреба на наркотици, прокуратурата цитира чатове от телефон, намерен в дома на Кристиан. в които става дума за дрога. Оказа се, че апаратът е ползван от брат му, а не от него.
В началото на делото Кристиан Николов проговори за първи път от месеци, след като беше задържан.

Той обяви, че съжалява за случилото се, но не може да върне времето назад. Адвокатът му Любомир Таков разказа в интервю пред “24 часа’, че младежът се е разтреперил. когато е научил коя е жертвата на причинената от него катастрофа. Николов признава, че той е шофирал джипа и че е нарушил правилата за движение, но не и че умишлено е убил Милен Цветков. От свидетелски показания става ясно, че след удара се притекъл на помощ на хората, които са извадили Цветков от колата му. Журналистът почина в линейката на път за болницата.
Коронавирусът отложи няколко пъти заседанията по делото за смъртта на Милен Цветков. Заразени бяха членове на съдебния състав и самият подсъдим.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре