Сега четете
Разкриха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис

Разкриха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис

МВР

Криминалисти от ОДМВР – Перник разкриха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място са задържани двама, иззети са над 1000 растения от рода на конопа.

Специализирана полицейска операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ под наблюдението на Окръжна прокуратура – Перник. Извършено е претърсване в сграда в пернишкия кв. „Кристал“, където полицаите открили оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. От три пригодени за целта помещения са иззети над 1000 саксии със засадени растения. Помещенията са били снабдени със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, имало измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита.

На място са установени и задържани двама мъже – криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа.

Вижте и

Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.

Подробности за операцията съобщиха директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов и окръжният прокурор Галина Антова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре