Сега четете
Самоуправляващ се автомобил разнася пици в Хюстън

Самоуправляващ се автомобил разнася пици в Хюстън

ази седмица в Хюстън, Тексас, работи специален доставчик на пица по домовете. Роботът „Нуро” засега се справя без човешко присъствие, като разнася самостоятелно поръчки на пица „Домино”.

Роботът има вид на малко микробусче, което се движи без шофьор по улиците на града до адреса, от който е подадена заявката. По време на придвижването към получателя се изпраща код, чрез който при пристигането на доставката човекът получава поръчаната от него пица.

Клиентите, които обслужва роботът-автомобил, получават съобщения, които се актуализират и показват постоянно местоположението му.

Отстрани на микробусчето-робот има по 2 малки врати, наподобяващи врата на багажник, а между тях е монтиран малък екран. Върху този екран се набира получения преди това пин код. По-нагоре се отваря малка вратичка и клиентът си взема топлата пица.

Засега възможност да получават доставка на пица по домовете по този начин имат само част от жителите на Хюстън, защото роботът-доставчик е в изпитателен срок. Собствениците на пицарията, която го е наела, искат да проучат колко добре се съхраняват и как пристигат доставките, как клиентите взаимодействат с робота и как самостоятелната доставка без човешко присъствие се отразява както на клиентите, така и върху работата на хората, които приготвят пиците и ги изпращат за доставка.

Вижте и

През февруари 2020 г. компанията „НУРО” (NURO) стана първият самостоятелен разработчик на автомобили, получил одобрение от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) за тестване на автомобили без човешки контрол. За разлика от други подобни компании, „НУРО“ проектира пътни самоуправляващи се превозни средства не за превоз на хора, а на стоки.

През април компанията получи второ разрешение да тества електрическия си самоуправляващ се автомобил по определени улици на щата Калифорния, в района на Санта Клара, а сега и в определен район на Хюстън, с първите доставки на пици по домовете с робота „Нуро”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре