Сега четете
Пловдивски полицаи задържаха 37-годишен мъж за извършвана нерегламентирана лихварска дейност

Пловдивски полицаи задържаха 37-годишен мъж за извършвана нерегламентирана лихварска дейност

МВР

Операцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР

Според събраните до момента данни задържаният  се е занимавал с незаконната дейност от началото на 2018 година до момента. На 14 април при претърсвания на адреси в Пловдив, обитавани от мъжа, са открити и иззети чужди лични и банкови карти с ПИН-кодове, множество документи, сред които записи на заповед, над 50 големи талона на леки автомобили, тефтери със записки на имена и суми, както и договори за заеми. Намерени са близо  10 000 лв. в брой, както и множество заложени вещи.

До момента по делото са разпитани повече от 25 свидетели. При разследването е установено, че мъжът е работел като кредитен консултант към небанкова финансова институция, като паралелно с това е предоставял в заем парични суми на трети лица срещу месечна лихва от 10 до 15 %. Според първоначалните данни за времето от 01 януари 2018г. до 14 април 2021г.  е предоставил парични заеми на обща стойност 60 000 лева на 20 физически лица. От уговорените лихви е получил неправомерни доходи  в размер на близо 80 000 лева.  Задържаният е привлечен като обвиняем и с постановление на прокуратурата мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре