Сега четете
НАСА използва „свински опашки“ на Марс

НАСА използва „свински опашки“ на Марс

МАРСОХОД

Тази любопитна снимка е истинска! Защо НАСА използва „свински опашки“ на марсоход?!

Чували ли сте, че НАСА харчи милиони, за да разработи писалка, която да пише в космоса, докато Съветският съюз използва моливи? Е, тази история е един голям мит. Но теорията „колкото по-просто, толкова по-добре“, не е грешна.

Например, за да подсигури кабели, тръби или дори оборудване на марсоходите, НАСА наистина използва „свински опаки“ – доста подобни на тези, които можете да закупите в железарски магазин.

Този факт наскоро смути потребители в Instagram, като мнозина решиха, че снимката на износените вериги на марсохода Curiosity е фалшива, поради „свинските опашки“, ясно видими на кадъра.

Това не е първият път, в който в интернет се обсъжда използването на „свински опашки“ от НАСА. Преди месеци, когато марсоходът Perseverance кацна на червената планета през февруари, имаше подобна вълна на изненада в социалните медии.

марсохода Perseverance

Ако се чудите как пластмасата може да оцелее на 560 милиона километра (350 милиона мили) пътуване, 1300 C (2370 F), кацане на повърхността и, както в случая на марсохода Curiosity – почти девет години ултравиолетова радиация (UV ) и суровите условия на Марс, попаднали сте на правилното място.

НАСА може да увери любителите на този вид крепежни елементи, че космическите инженери са помислили за това, преди да изпратят скъпото си оборудване на друга планета.

Вижте и

„Свинските опаки“, предназначени за извънземна употреба, са изработени от Tefzel ETFE (етилен-тетрафлуороетиленови) смоли, предназначени за екстремни температури, високи UV нива и 2000 пъти повече радиация от това, което бихте открили в стандартната пластмасова версия.

Изглежда, че тези здрави „свински опашки“, дори са надживели веригите на марсохода.

Марсоход

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре